blank

Van Mossel Automotive Groep neemt de activiteiten over van twee Belgische concessiehouders

Het Nederlandse Van Mossel Automotive Groep heeft een Belgische zetel in Antwerpen. Nu heeft het ook een overeenkomst afgesloten over de overname van de activiteiten van de garages Panken (Citroën) in Leuven en Serneels (Peugeot) in Aarschot. Hiermee wil de groep zijn uitbreiding op de Belgische markt kracht bijzetten.

De overeenkomst voorziet ook de overname van het personeel. De werknemers van garage Serneels verhuizen naar een nieuwe vestiging in Aarschot, waar Van Mossel ook al Citroën en Kia verdeelt. Met Serneels voegt de groep Peugeot aan zijn gamma toe. De medewerkers van garage Panken blijven op hun huidige locatie.

Aanvankelijk beperkten de Belgische activiteiten van Van Mossel Automotive Groep zich tot het domein van de leasing, maar begin 2019 begon de groep met een golf van overnames van concessiehouders. In een jaar tijd heeft het bedrijf GMAN (Antwerpen), Bruyninx (Limburg), Car Assistance Company (Turnhout) en Van Kelst (Vlaams-Brabant) overgenomen. In totaal telt het bedrijf bijna tweehonderd vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. Hieronder vermelden we de merken die door de groep worden vertegenwoordigd en die ook lichte bedrijfsvoertuigen aanbieden: PSA, Volkswagen Bedrijfswagens, Mercedes-Benz, Opel, Ford, Hyundai, Fiat Professional, Nissan en Mitsubishi. De groep telt bovendien zeven centra voor tweedehandsvoertuigen, heeft een netwerk van dealers en biedt financierings-, verhuur- en verzekeringsdiensten aan. Er werken meer dan 3.200 mensen, voor een jaarlijks zakencijfer van zo’n 2,5 miljard euro.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo
blank