blank

Laadinfrastructuur voor elektrotrucks: Daimler Trucks neemt het initiatief

Nu zijn eerste elektrische trucks in Europa op de markt zullen komen, lanceert Daimler Trucks een initiatief om de installatie van laadinfrastructuren in zijn E-Mobility Group te versnellen.

De E-Mobility Group start met het project ‘eTruck Charging Initiative’ dat voor een optimale (en snelle) toegang tot de e-mobiliteit moet zorgen voor alle toekomstige gebruikers van elektrotrucks. Aanvankelijk zullen elektrische vrachtwagens voornamelijk worden ingezet bij toepassingen die gebruikmaken van één enkel laadpunt in de zetel van het bedrijf. Dit station is op maat ontworpen en het is veel eenvoudiger te gebruiken en te organiseren. Het vereist wel veel voorbereidingswerk van de klant, de constructeur (die eerder als consultant zal optreden), de energieleverancier, de leverancier van laadpalen en de leverancier van herlaadsoftware. Daimler Trucks ontwikkelt dus gestandaardiseerde concepten die de meest frequente laadprofielen dekken. Hiermee zouden alle leveranciers van energie en laadpalen tijd moeten uitsparen die ze anders nodig zouden hebben om een volledig laadstation te bouwen.

Daarna zou de E-Mobility Group moeten overgaan tot het uitbouwen van mogelijkheden voor gelegenheidsladen (op de los- en laadlocaties bijvoorbeeld) of zelfs op openbare laadplaatsen. Hiermee zou de actieradius van de elektrische trucks groter moeten worden dan strikt stedelijke trajecten met één enkel laadpunt.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo
blank